torsdag 22 november 2012

Bacillskräck och ticks

Ibland blir jag påmind om saker som för mig idag är så naturligt att jag inte tänker på det. För väldigt många år sedan var jag tillsammans med en kille som frågade mig vad jag höll på med och jag förstod inte vad han menade. Gången efter sa han till igen och jag har "rysningar". Svårt att förklara men de kommer väldigt ofta speciellt när jag fryser. Jag kan inte förklara varför utan de bara kommer längs ryggraden och blir som en urladdning för att sedan börja om igen. Tänker jag inte på att någon ser kan hela jag hoppa till. Inte riktigt normalt.
I helgen träffade jag en gammal kompis som frågade exakt samma sak.
Hon undrade om jag inte slutat med det än. Det betyder att jag har gjort så i femton års tid och jag är knappt medveten om det om inte någon säger till mig när jag gör det.
Jag kan tycka det blir pinsamt i vissa situationer men jag kan inte hjälpa det.
Jag vet inte om det räknas som någon sort av ticks.

Mitt andra stora problem är allt jag inte ser. Jag får verkligen tänka på att inte bete mig som en komplett idiot på allmänna platser. Något av det värsta jag kan tänka mig är att gå på en offentlig toalett. Jag måste röra handtaget in, handtaget på insidan, låset, toalettstolen, ringen, spolknappen och kranen så jag får tvätta händera. Sen ska jag ut igen vilket brukar resultera i att jag måste röra vid allt igen som i sin tur gör att jag måste tvätta händerna en gång till. Dagens ilandsproblem helt klart.
Jag tror att jag utan problem kan tvätta händerna runt trettio gånger om dagen.
Har jag rört vid ett djur kan jag inte röra något annat för jag måste tvätta händerna först. Detta gäller först och främst hundar och katter men det är troligtvis för att de finns överallt.
Den stora skillnaden kom när Lilleman flyttade hit för jag har fått tänka om med en hel del saker med honom. Jag vet rent psykiskt att jag inte blir sjuk av smutsen och jag vet att för mycket renlighet förmodligen ligger bakom större delarna av våra allergier i västvärlden men jag kan inte hjälpa det.
Jag älskar alla tekniska prylar som gör att dörrar öppnas och stängs automatiskt, toaletten spolar sig utan att jag trycker och att vattnet rinner utan att jag måste lyfta på kranen.
Teknikens under.