söndag 18 november 2012

Kosttillskott

Vissa saker blir jag väldigt förvånad över. Vissa saker är för mig något som borde vara självklart och jag förundras varje gång jag inser att trots att året är 2012 så finns det inte samarbete över de olika gränser som finns.

Om ett preparat är farligt enligt Livsmedelsverket bör det bli samma regler i hela Sverige. Istället är det så att varje kommun själv bestämmer. Jag tycker det är bra att det inom alla områden inte är samma regler då det kan vara skillnader från kommun till kommun men ett preparat som är farligt är det var man än äter det.

I små kommuner har man inte samma möjlighet att hålla koll över nya rön och regler och därför tycker jag att det hade varit bra om sådana här saker blir en regel eller lag som automatiskt ska gälla i hela Sverige.

Det denna artikel handlar om är att det kommit fram att det finns farliga ämnen i vissa kosttillskott. Dessa ämnen kan vara så pass farliga för några att det finns de som fått stroke och hjärnblödningar av dem. Stockholms stad har gått in och förbjudit 40 olika kosttillskott men åker du utanför kommungränsen är de ok. Varför är inte detta en övergripande regel sedan lång tid?

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5346666