fredag 30 november 2012

Tummen upp för Ahmed!

menageatugg.com
Det är lätt att få en förutfattad mening om någon. Jag är sådan och jag vet att jag inte är ensam. Ahmed Berhan var för mig helt okänd för ett par månader sedan.

Som lärare har man tillgång till en sida på internet med strömmande video vilket är fantastiskt bra för att slippa beställa filmer på allt. Då mina elever läser om medeltiden denna termin letade jag efter något inom just medeltiden och snubblade över Ahmeds resa; Ahmed i medeltiden.
Programmet är gjort av UR och eleverna fullkomligt älskar detta!

I serien, där Ahmed går igenom saker från medeltiden, framställs han som ganska flummig och trög rent ut sagt. Han går igenom mode, mat, sjukvård, hygien och så vidare. Allt som handlar om medeltiden.

Då killen har en av de snyggaste frisyrer jag vet kollade jag upp honom och måste säga att jag blir väldigt förvånad över att se att han är civilekonom och jobbar som ståuppkomiker och har stått på Raw Comedy Clubs scen. Han är dessutom född två år efter mig. Sådant gör mig mycket imponerad! En person som alltså endast är 27 år gammal har lyckats med inte bara en utan två karriärer. Jag har letat för att kunna länka ett program men det enda jag lyckats hitta är vinjetten.

https://www.youtube.com/watch?v=G1g522AL1fo

Programmet är uppbyggt för att eleverna själv ska få tänka igenom svaren på de frågor som kommer upp och de uppskattar det. Jag med.