tisdag 27 november 2012

Journalistpriset utdelat

Det är alltid på sin plats att säga grattis när någon vinner ett pris så grattis!
Jag tycker dock det är väl värt att påpeka att det varje år är journalister som vinner detta pris men att det inte på minst fem år varit någon som dömts för de övertramp många inom detta yrke gör.
Är det verkligen ok?
Självklart ska det finnas morötter men det måste även finnas en piska som säger till när de går över gränsen. Senast häromdagen uppmärksammades det av många människor, inom de flesta partier, bilden en tidning lagt upp på Jimmie Åkesson som en kackerlacka. Kackerlackan ska gasas ihjäl.
Är det ok?
Håkan Juholt trampade snett häromåret. Hela hans liv fick passera inför allmänhetens ögon på grund av att journalister jagade honom dygnet runt. Är det ok?

USA må vara bra i mångt och mycket men jag vill inte ha hit paparazzina och journalisterna de har där som går över lik för att få sitt scoop. Jag säger självklart inte att alla är sådana och jag vet att det finns även här men jag upplever att det är en större skillnad jämfört med de olika kontinenterna.

Jag lägger mig inte i vilka som har fått detta pris eller vad de har gjort.
Det jag lägger in mitt veto mot är att det tydligen är lätt att dela ut morötterna men att pisken ligger och dammar sönder i något hörn. Vi måste ha en god journalistetik i Sverige.


Dessa vann journalistpriset 2012:
http://www.storajournalistpriset.se/

Dessa sitter i yrkesetiska nämnden:
https://www.sjf.se/yrkesfragor/etik/yrkesetiska-namnden¨

Mitt blogginlägg om Yrkesetiska nämnden:
http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=3983143719126872013#editor/target=post;postID=5743965702711922859