måndag 26 november 2012

Hela Haveliden Sjunger

Jag är född 1983 och började ettan som sjuåring 1990. Från det året och sex år framåt hade jag förmånen att lyssna och vara med i det som då hette "Hela skolan sjunger". Rektorn på min gamla skola är kvar och man kan inte säga något annat än att Uno Hellgren är en eldsjäl för allt med musik. Efter min egen skolgång har jag varit med vid andra tillfällen då jag jobbat på skolan och nu som förra veckan gick jag dit mest för att jag tycker musiken är en stor del av kulturen som genomsyrar vår skola. Jag har alltid spelat musik och älskar det. Grunden lades hemma men Hälleviks skola såg till att den kunde fortsätta. Lilleman älskar dessutom det och då idolen Peter Thyren var det var vi helt enkelt tvugna att gå upp. Som avslutning kör alla lärare något gemensamt och denna gång blev det hårdrock i sann Sweden Rock Festival-anda.
 
Jag tycker min gamla skola är ett föredöme med att föra fram olika sorters musik. Förutom jazz och blues (som är väldigt stort på grund av vår stora jazzfestival i augusti varje år) är alla barn med och sjunger låtar på listerländska och står upp och sjunger med när vår nationalsång spelas.
Barnlåtar, varvas med att de elever som vill får framträda och alla elever som vill vara med att spela är välkomna fram till "husbandet" som består av musikkunniga lärare.
Fantastiskt!
Det är precis såhär jag tycker att det ska vara.