måndag 19 november 2012

Gaza vs Israel

Båda sidor skjuter raketer. Israel hade i lördags skjutit minst 180 och Gaza över 500 stycken. Detta förvånar mig oerhört mycket. Inte att båda sidor skjuter utan att media faktiskt rapporterar att även Gaza gör fel. Kanske en förändring är på väg inom svensk media?

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5349853

Jag tycker krig är onödigt och att de håller på och krigar för saker som hände långt innan de som lever idag var medvetna ser jag som meningslöst. Jag kan inte hata barnen eller barnbarnen till mina far eller morföräldrars ovänner. Det fungerar inte så. Inte i min värld iallafall.

Jag tycker dock att media i Sverige länge har varit väldigt färgad. Ser nästan ut som om jag snart får börja omvärdera detta. NÄSTAN. På nyheterna rapporterar de fortfarande historier från Gaza men inte från Israel. I fjortonnyheterna i lördags berättade en yngre kvinna vad fruktansvärt det var för dem i Gaza. Min tanke är då. Palestina och Gaza har krigat mot Israel konstant utan uppehåll. Nästan hela Gaza består av tredje och fjärde generationens flyktingar och dessa lever i misär.

Hur har de då råd att kriga?