torsdag 29 november 2012

Den ultimata människan

Vem är den ultimata människan?
På radion i helgen diskuterades det om att människan på något sätt strävar efter att bli ultimat. Vi ska bli felfria och frågan kom om vi kan bli det. Frågan kom upp om vi i framtiden skulle ha vingar och hur vi skulle se ut. Vill vi leva för evigt?
Jag tycker att programmet är rätt tramsigt ärligt talat men jag gillar frågeställningen.

Det pratades om hur vi ska bli smartare.
De lästa människorna väntar med att skaffa familj. De läser först och skaffar inte barn förrän de är över tretttio år. Då väljer de ofta att bara skaffa ett eller två barn. Inget fel i det förutom att de utan utbildning oftast skaffar fler. Det borde betyda att människan efter hand blir dummare då de smarta människorna till slut inte kommer föröka sig. Allt är hypoteser.

På frågan om vingar svarade experten de ringde upp att vi ska tänka på att det finns en anledningen att vi står högst upp på näringskedjan och att vi då måste vara den bäst lämpade till vår miljö som vi är nu. Hade det bästa varit vingar hade vi haft det.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3389&artikel=5355759

Jag hade kunnat tänka mig att leva för evigt. Det hade varit jobbigt med alla som till slut lämnar en men det hade vägts upp av allt som jag hade fått uppleva. Det finns så mycket som jag vill se och lära mig. En livstid känns ofta inte tillräcklig. jag hade velat kunna sitta om hundra år och säga "Vad var det jag sa!".
Det hade i och för sig inte varit någon som vetat att jag haft rätt då.
Jag tror aldrig vi blir perfekta för vi är inte den enda påverkande faktorn på jorden. Det kommer alltid finnas sjukdomar som utrotar oss och med den förökning vi har i vissa delar av världen kommer det alltid finnas de som inte kan äta sig mätta.
Jag får försöka göra det bästa av mitt liv den stund jag nu finns här.