lördag 3 november 2012

Presidentval i USA


Då jag har politiken som intresse i Sverige borde jag vara väldigt intresserad av hur det ser ut i andra länder med. Det är jag inte. Ärligt är jag knappt intresserad av valet i USA utan tycker mest det liknar en stor stenkastningskampanj mellan pest eller kolera.

Jag inser också att den som vinner blir ledare för en väldigt stor kontinent och kommer ha inflytande även i Sverige och Europa. För min del tycker jag att det måste vara ett omöjligt jobb att försöka hålla ihop ett land som till ytan förmodligen är lika stort som Europa. Inga stater har samma förutsättningar och jag kan inte förstå varför presidenten och hans stab inte sätter upp minimikraven för alla stater och sen låter varje stat bestämma själv efter det.
Ungefär som EU i Europa.

Tänk om EU skulle försöka bestämma en gemensam sjukvårdspolicy för hela Europa!
Det hade med all sannolikhet inte gått så jag kan inte se vad det är som skulle göra att detta borde fungera i ett stort land som USA.

Vissa frågor är jag väldigt säker på. Jag vill inte ha dödsstraff. Jag tycker det är bra att man får göra abort. Jag tycker alla människor ska ha lika rätt till skola, vård och omsorg oavsett var de kommer ifrån och oavsett deras inkomst. Jag tycker man ska göra sitt bästa för att skydda miljön även om det verkligen inte är det viktigaste för mig.
På såhär sätt tycker jag att Sverige är ett föregångsland.

Jag var inne och gjorde ett test och jag blev som jag trodde. Bilden talar klarspråk =)
Vill du med göra testet? Det märks tydligt på frågorna vad som är viktigast i detta stora land.
Jag kan inte ens förstå varför det finns en fråga som undrar om man tror på evolutionsteorin.
 
Hur det än är så tycker jag att en president bör få mer än fyra år på sig att visa resultat.