måndag 12 november 2012

Familjen Cemans utvisning

Jag blir så otroligt arg. Jag tycker och tänker mycket och börjar lära mig att det tyvärr inte går att alltid säga vad man tycker rakt ut. Detta kan jag dock inte vara tyst med.

Vad är det för en korkad politik vi har i detta landet?
Hur kan de välja att skicka hem en familj som bott i Sverige i ÅTTA år.
Jag tycker lagen ska följas och blir man utvisad ska man lämna landet. Jag tycker det är det rätta men gränsen måste gå någonstans. Har inte Sverige tagit beslut och satt det i verket inom en viss tid borde den chansen bränna inne. Det ska inte vara så att de som kommer hit, sköter sig och jobbar ska få stanna i nästan ett decennium och sedan skickas hem.
Sonen lever nu gömd och jag förstår honom.
Han var med i radion och pratar perfekt svenska.
Han har anpassat sig hit och är som alla andra tonåringar i vårt land med drömmar och förhoppningar om framtiden. Han kan inte hjälpa att de fick fly från Kosovo och hans familj kan absolut inte hjälpa att det svenska systemet är så fruktansvärt segt. De ska utvisas till ett land de flytt från.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=5342498

Denna familjen ska alltså ut ur Sverige samtidigt som vi öppnar upp för att fler flyktingar ska komma hit. Betyder det då att de som kommer fly hit nu ska få veta att de ska skickas hem om åtta år?
Vad är det för dumt system? Var är medmänskligheten?
Då är det humanare att inte låta dem komma hit och bli en del av vårt samhälle än att skicka hem dem efter så många år. Pinsamt Sverige. Gör om och gör rätt.
Får man inte stanna i vårt land ska det beslutet tas inom några månader och verkställas omedelbart.
Allt annat är omänskligt!